Promovare online performantă

Oferim servicii specializate de promovare online, adaptate fiecărui domeniu de activitate, cu rezultate cât se poate de rapide.

Publicitatea pe Google permite afișarea unui site pe prima pagină, la scurt timp după configurarea campaniei.

Reclamele sunt afișate numai pentru cuvintele cheie și expresiile prestabilite, pentru o anumită arie geografică. Plata către Google se poate face în avans sau în timpul derulării campaniei. Taxarea efectivă se produce la fiecare click pe reclamă.

publicitate-google-ads-promovare-online-reclama-pe-internet

Promovare online pe Google

Platforma de promovare online Google Ads oferă posibilitatea apariției site-ului promovat pe primele poziții, la căutarea pe Google după cuvintele cheie alese.

Google Ads este cea mai populară platformă de promovare online din România. Este utilizată către companii atât la nivel național, cât și la nivel regional și local. Platforma este utilizată cu succes și de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, cabinete etc.

Google Ads funcționează pe principiul pay per click, plata efectuându-se pentru fiecare accesare înregistrată. Pentru acest tip de campanii poate fi stabilit un preț maxim pentru un click. Astfel, primul rezultat afișat pe Google va fi cel pentru care a fost licitată suma cea mai mare.

Promovare online cu rezultate concrete

Prin administrarea campaniilor de promovare online, pot fi îndeplinite diverse obiective precum:

 • sporirea numărului de vizitatori pe site;
 • îmbunătățirea ratelor de conversie;
 • creșterea numărului de vizite relevante;
 • obținerea de recenzii din partea clienților;
 • atragerea de clienți către sedii și puncte de lucru;
 • creșterea numărului de apeluri telefonice;
 • fidelizarea unui public țintă;
 • creșterea vânzărilor de produse;
 • creșterea gradului de conștientizare referitor la serviciile oferite.

Deoarece concurența pe internet este din ce în ce mai acerbă, o strategie de promovare online eficientă devine tot mai necesară.

agentie-promovare-online-servicii-promovare-pe-google-promovare-ppc
promovare-online-google-ads-metode-promovare-site

Cum funcționează promovarea online cu Google Ads?

Primul pas constă în analizarea și selectarea celor mai relevante cuvinte cheie și expresii căutate de către publicul țintă. Atunci când aceste cuvinte vor fi căutate pe Google, reclama pentru site poate fi prima afișată. În raport cu cel mai mare preț licitat, reclama poate apărea a doua, a treia ș.a.m.d.

La fiecare click pe reclamă, Google va consuma o anumită sumă din creditul alocat sau plătit. Este posibilă stabilirea unei sume maxime ce poate fi cheltuită în decurs de 24 de ore.

Prețul per click variază pentru fiecare cuvânt-cheie sau expresie în parte. Acesta este calculat în mod automat de către sistemul Google Ads. Valoarea unui click depinde în cea mai mare măsură de concurența existentă. Costul se raportează la prețurile maxime licitate de fiecare competitor de pe piață pentru aceleași expresii sau cuvinte cheie.

Configurarea unei campanii de promovare online

Pentru crearea unui cont Google Ads poate fi utilizată orice adresă Gmail. Este de preferat crearea unei noi adrese de mail. Aceasta trebuie să permită atât accesul persoanei care configurează și administrează campania publicitară, cât și al beneficiarului. Acesta va putea urmări statisticile și modul de cheltuire al banilor, fiecare preț per click etc.

Odată creat contul, vor fi configurate una sau mai multe campanii și grupuri de anunțuri. Vor fi introduse cuvintele și expresiile cheie, strategiile de licitare și modalitățile de direcționare a reclamelor către un anumit public.

După configurarea inițială, contul va fi alimentat cu o sumă de bani considerată necesară pentru un anumit interval de timp. Prețul inițial va fi calculat conform estimărilor din planul de promovare stabilit cu beneficiarul. Google Ads oferă și posibilitatea de a plăti ulterior, atunci când este atins un anumit prag.

agentie-publicitate-online-reclame-google-ads
firma-publicitate-online-reclama-pe-internet

Administrarea unei campanii de promovare online

Administrarea unei campanii de promovare poate implica doar o supervizare generală sau o evaluare continuă.

Supervizarea poate fi efectuată direct de beneficiar, acesta având acces la toate statisticile și calculele generate de către platformă.

Evaluarea continuă implică anumite costuri suplimentare necesare pentru analize zilnice sau periodice ale rentabilității și oportunității. Conform obiectivelor urmărite, vor fi aplicate măsuri specifice de eficientizare și îmbunătățire a rezultatelor.

Cerințe pentru succesul campaniilor de promovare online

Platforma Google Ads garantează rezultate cuantificabile în ceea ce privește click-urile plătite. Totuși, site-ul accesat și ofertele afișate trebuie să genereze la rândul lor conversii.

Este recomandat ca site-ul web să aibă un design modern care să stimuleze potențialii clienți și să le transmită încredere.

Se recomandă de asemenea ca site-ul promovat să se încarce cât mai rapid posibil. Se vor avea în vedere inclusiv dispozitive mobile mai vechi sau a căror conexiune la internet este mai slabă.

Ofertele publicate ar trebui să fie cât mai ușor de înțeles, competitive în raport cu piața și orientate către clienți. Dacă sunt afișate numere de telefon în cadrul mesajului publicitar ori pe site, este important ca apelurile să fie preluate rapid.

La cerere, putem îmbunătăți aspectul unui site web și îl putem optimiza pentru viteză. În cazul în care îmbunătățirile nu sunt posibile, putem reface site-ul de la zero. Putem de asemenea actualiza conținutul afișat după o analiză detaliată a pieței.

publicitate-online-pret-reclama-google-ads
agentii-publicitate-online-google-reclame-online

Prețuri pentru promovare online

Prețurile pentru campaniile de promovare online sunt de obicei mai mici decât cele pentru publicitatea prin canale tradiționale. De asemenea, rezultatele campaniilor online pot fi de multe ori net superioare celorlalte forme de reclamă.

Prețul zilnic, săptămânal sau lunar pentru o campanie de promovare online depinde de mai mulți factori. Printre cei mai importanți se află chiar strategiile companiilor concurente. Cuvintele cheie foarte căutate atrag interesul unor companii cu bugete publicitare peste medie. Din acest motiv, prețul unui singur click poate să ajungă la câteva zeci de lei sau mai mult.

Există însă cuvinte cheie în jurul cărora încă nu s-au dezvoltat mari piețe de desfacere. Acest factor poate fi esențial în limitarea cheltuielilor cu publicitatea. Contează de asemenea aria geografică deservită, respectiv mărimea publicului țintă.

În funcție de caz, este posibilă generarea de rezultate și cu bugete mai mici. Nu există un buget minim cerut de Google Ads pentru lansarea unei campanii. Cu toate acestea, dacă suma nu este suficientă în raport cu sumele competitorilor, platforma nu o va utiliza deloc. Astfel, campania publicitară va stagna, anunțurile nefiind afișate pe Google.

Pentru o campanie de promovare locală, ar trebui luat în considerare un buget de 1.000 de lei. Acest buget se poate consuma în primele 30 de zile sau nu, în funcție de numărul de click-uri. După consumarea celor 30 de zile, rezultatele campaniei de promovare vor fi analizate. Astfel, după această perioadă de probă, va putea fi calculată rentabilitatea. În acest mod, costurile legate de publicitate vor putea fi integrate în prețurile serviciilor sau al produselor oferite.

Configurare, administrare și optimizare

Furnizăm servicii complete de configurare, administrare și optimizare a campaniilor publicitare pe platforma Google Ads.

Personalizăm fiecare campanie de promovare online și administrăm cu grijă bugetele prin optimizarea cheltuielilor zilnice.

Oferim transparență totală în ceea ce privește alocarea resurselor.

La cerere, putem prelua și eficientiza campanii Google Ads existente, ce nu generează rezultatele așteptate.

Configurare, administrare și optimizare

Contactează-ne

  AIMMAIPE-Timisoara